Αρθρόποδο με εξαιρετική γεύση σαν του αστακού και διαφανές κέλυφος που παίρνει κοραλλένια χρώματα όταν ψήνεται. Φτάνει στα 8 εκατοστά.
Διακρίνεται στη γάμπαρη (η γκρίζα γαρίδα) και την κόκκινη.
Βρίσκεται στους βυθούς, πετρώδεις ή με φύκια, πλησιάζοντας έως έξω σε μία πιθαμή νερό κατά μήκος της παραλίας, στις εκβολές των ποταμών και τους όρμους με λεπτή, μαλακή άμμο.
Το χειμώνα φεύγει στα βαθύτερα και επανεμφανίζεται το Μάιο. Ψαρεύεται με γαριδόδιχτα, γαριδολόγο, αποχή, καλάθι. Εξαιρετικό δόλωμα για εκλεκτά ψάρια.
Ταυτότητα
Όνομα: Γαρίδα
Άλλα ονόματα: -
Οικογένεια: Caridea
Μήκος: 5 - 15 εκ.
Τόπος: πετρώδεις βυθοί, αμμώδεις παραλίες, σε εκβολές ποταμών
Για τον ψαρά
Συχνάζει: αμμώδεις παραλίες, σε εκβολές ποταμών
Αλιευτική τεχνική: δίχτυ, παγίδες, απόχη
Εργαλεία: γαριδόδιχτα, γαριδολόγο, αποχή, καλάθι
Δολώμα: -
Εποχή αλίευσης: άνοιξη - φθινόπωρο
Επάρκεια του είδους: φυσιολογικός πληθυσμός (2023)
0 Σχόλια